torsdag 27 september 2007

Grenadjärstaden

1 kommentar:

ÖSSK sa...

Hej Staffan!

Du säger att vi måste ha en mångfald i bostadsbyggandet. Fler bostadsrätter, hyresrätter och egnahem. Så långt allt bra. Men du konstaterar i samma andetag att hyresrätter i Grenadjärstaden inte är en bra idé. Ursäkta om man blir förvirrad.

Att bygga hyresrätter i just Grenadjärstaden skulle, som du själv efterlyser, öka mångfalden i bostadsbyggandet. Att både ha hyresrätter och bostadsrätter är mer mångfald än att bara ha bostadsrätter. Enkelt.

Nya siffror från Hyresgästföreningen visar att bostadsmarknaden blir allt mer segregerad. Speciellt svårt är det för oss unga som inte har råd med dyra bostadsrätter. Men positiva initiativ till brytning av denna segregation är tydligen inget som intresserar dig?

Örebroarna, liksom vi inom Örebros Socialdemokratiska Studentklubb (ÖSSK), är oroliga över denna utveckling. När området nu nästan enbart kommer att bestå av bostadsrätter så kommer det öka segregationen.

Men ponera att Du också är orolig över denna utveckling. Om så är fallet antar jag att du håller med om den kritik som framförs i ÖSSK:s blogg?


Calle Cedergren, ÖSSK